Prepara’t per a Pasqua amb una coca d’anous i panses

La coca d’anous i panses és una recepta dolça tradicional valenciana. Este ric postre es pot trobar en qualsevol forn de València durant els dies de pasqua, però ací trobaràs tots els passos perquè ho pugues elaborar a casa.

Ingredients 

  • 4 ous grans 
  • 1 got d’oli (250 ml) 
  • 1 got de llet (250 ml) 
  • 500 grams de sucre 
  • 70 grams de massa mare o rent mare 
  • 1 sobre de rent 
  • 650 grams de farina 
  • raspadura de llima 
  • anous i panses

Preparació

  • Calfar la llet i una vegada estiga tèbia desfer el rent en la llet. 
  • Afegir els ous, el sucre, l’oli, la farina tamisada (que prèviament s’haurà mesclat amb el rent) i la raspadura de llima. 
  • Mescla bé estos ingredients amb l’ajuda d’una batedora fins que estiguen integrats. 
  • Esta mescla, junt amb les panses, es tira a un recipient de forn prèviament greixat i es col·loca en el forn a una temperatura de 50º. 
  • Després d’una hora i mitja, la massa ja haurà crescut. Llavors podràs adornar la coca amb les anous i les panses per damunt i s’empolvora també un poc de sucre per damunt. 
  • Es torna a introduir al forn a una temperatura de 170º – 180º amb calor dalt i baix i sense aire durant uns 40 minuts. 
  • Quan veges que ja està feta la saques i la deixes refredar.

Compatir aquesta notícia