Les llentilles són potser un dels plats més tradicionals a Espanya. Es cuina en totes les comunitats i encara que pot haver-hi alguna versió. Hui t’ensenyem com preparar la recepta tradicional de les llentilles.
Què necessitem?
- 500 gr de llentilles
- 1 cap d’all sencer i alguns grans extra
- 2 cebes
- 3 tomaques
- 1 pimentó verd
- 1/2 pimentó roig
- 2 carlotes
- xoriço
- botifarra
- cansalada
- pebre roig dolç
- sal i pebre
- julivert
- 2 fulles de llorer
- oli i aigua
Passos per a preparar la recepta tradicional de les llentilles
El primer pas és posar a bullir les llentilles. A continuació, perquè el plat siga veritablement tradicional, hi ha primer que fer un bon sofregit.
Per a fer-ho, cal posar en una olla 3 grans d’all, 1 ceba, els pimentons i 2 tomaques ben picats, 1 cullerada de sal i un doll d’oli.
Quan el sofregit de tomaca estiga llest, agregar les llentilles, el llorer, el cap d’all, 1 ceba, 1 tomaca, les 2 carlotes pelades i en rodanxes, el julivert i la carn (xoriço, botifarra i cansalada i un os de pernil si tens). Tirar també un poc de pebre i el pebre roig dolç.
Cobrir amb aigua i cuinar a foc mitjà fins que comence a bullir. Baixar després el foc i deixar cuinar per una hora. Comprovar si fa falta més aigua.