Aprén a preparar la recepta tradicional de les llentilles

Les llentilles són potser un dels plats més tradicionals a Espanya. Es cuina en totes les comunitats i encara que pot haver-hi alguna versió. Hui t’ensenyem com preparar la recepta tradicional de les llentilles.

Què necessitem?

  • 500 gr de llentilles
  • 1 cap d’all sencer i alguns grans extra
  • 2 cebes
  • 3 tomaques
  • 1 pimentó verd
  • 1/2 pimentó roig
  • 2 carlotes
  • xoriço
  • botifarra
  • cansalada
  • pebre roig dolç
  • sal i pebre
  • julivert
  • 2 fulles de llorer
  • oli i aigua

Passos per a preparar la recepta tradicional de les llentilles

El primer pas és posar a bullir les llentilles. A continuació, perquè el plat siga veritablement tradicional, hi ha primer que fer un bon sofregit.

Per a fer-ho, cal posar en una olla 3 grans d’all, 1 ceba, els pimentons i 2 tomaques ben picats, 1 cullerada de sal i un doll d’oli.

Quan el sofregit de tomaca estiga llest, agregar les llentilles, el llorer, el cap d’all, 1 ceba, 1 tomaca, les 2 carlotes pelades i en rodanxes, el julivert i la carn (xoriço, botifarra i cansalada i un os de pernil si tens). Tirar també un poc de pebre i el pebre roig dolç.

Cobrir amb aigua i cuinar a foc mitjà fins que comence a bullir. Baixar després el foc i deixar cuinar per una hora. Comprovar si fa falta més aigua.

Compatir aquesta notícia