La carabassa és un dels ingredients estrela de les sopes i purés d’estos mesos de tardor. Però esta hortalissa pot emprar-se en moltes altres receptes, ja siga com a guarnició o com a producte principal, de primers, segons i postres. Continua llegint i descobriràs alguns exemples:
Algunes propietats de la carabassa
- Reforça la teua salut. La carabassa té una bona quantitat de diversos tipus de carotenoides, els quals s’ha comprovat que ajuden a reforçar el sistema immunològic.
- Conté molts mucílags, una substància que protegix la mucosa de l’estómac.
Guisat de carabassa i cigrons
Per elaborar este plat necessites: 400 grams de carabassa, 200 grams de cigrons cuits, 2 safanòries, 2 alls, 2 cullerades de tomaca fregida, 50 grams d’espinacs, 400 ml de caldo de verdures, curri, comí molt, coriandre, oli d’oliva, pebre i sal.
Passos a seguir:
- Llava, pela i trosseja la carabassa i les safanòries. Llava els espinacs i escórre’ls. Pela i pica les dos dents d’all. Calfa dues cullerades d’oli d’oliva en una cassola i reofega a mig foc els trossos de carabassa i safanòria.
- Afegeix els cigrons escorreguts i l’all picat, afegeix una culleradeta de curri, una de comí i mescla-ho bé. Afegeix dues culleradetes de tomaca fregida, si pot ser feta en casa, salpebra i afig el caldo vegetal.
- Cou a mig foc durant 15 min, afig les fulles d’espinacs rentades i cou durant 5 minuts més, fins que la carabassa estiga tendra. Rectifica el punt de sal si és necessari, empolvora amb dues rametes de coriandre llavat i trossejat, i serveix ben calent.
Flam de carabassa amb canella
Els ingredients per a esta recepta dolça són: 900 grams de carabassa, 3 ous, 2dl de nata líquida, mitja cullerada xicoteta de canella, caardamomo molt, mantega pebre i sal. I per a la crema agra: 2dl de nata per a muntar, llima, cebollí, pebre i sal.
- Pela la carabassa, lleva les llavors i trosseja-la. Cou-la en aigua salada 15 minuts, escorre-la, passa-la per la batedora i afig les espècies.
- Bat els ous, afig el puré de carabassa i la nata, salpebra i repartix la mescla en flameres untades prèviament amb mantega.
- Precalfa el forn a 180º i cou el flam al bany Maria durant 50 minuts aproximadament. Espera’t a que es gele i així podràs desmmotlar-lo amb facilitat i sense que es quartere.
- Bat la nata amb el suc d’un quart de llima fins que espessisca. Salpebra i aromatitza amb el cebollí picat. Serveix els flams amb esta crema agra.
Pastís de carabassa i poma
Et convidem a llegir este post on t’ho contem.
Arròs melós amb carabassa i romer
Ingredients:
- 200g d’arròs rodó
- 400g de carabassa
- 2 cebes
- 1 all
- 1’2l de caldo de verdures
- 100g de formatge manxec ratllat
- 2 rametes de romer
- Oli d’oliva
- Pebre
- Sal
- Talla la carabassa en rodanxes, unta-les amb un poc d’oli, salpebra, embolica-les en paper de forn i rosteix-les 40 minuts a 180º.
- Reofega una ceba i un all picat amb oli fins que caramel·litzen. En una cassola, porta a ebullició el caldo i mantin-lo calent a foc lent.
- Incorpora la polpa de la carabassa a la ceba, cobreix amb un got de caldo, assaona, dona-li un bulliment i tritura.
- Pela i pica l’altra ceba i calfa-la a foc lent en una cassola. Afig l’arròs i cou un minut. Aboca la resta del caldo, assaona i cou 10 minuts més a foc mitjà.
- Afig la crema de carabassa i deixa que acabe de coure’s 7-8 minuts més, removent-ho.
- Fes la repartició en cassoletes, empolvora amb el formatge i unes fulles de romer llavades i picades, gratina 5 minuts, decora i serveix.
Canelons amb carabassa i salsa de pimentons
- 12 làmines de canelons
- 25gr de Mantega
- 25gr de farina
- 1 got de llet desnatada
- 100gr de carabassa
- 2 tomaques
- 1 ceba
- 6 pimentons del piquillo
- Vi blanc
- Formatge ratllat
- All
- Oli d’oliva
- Sal
- Hidrata la pasta en aigua el temps que assenyale el fabricant. Pela i pica la ceba. Calfa-la en oli amb la carabassa en daus.
- Afig mig got de vi i deixa evaporar. Afig les tomaques picades i cou uns minuts. Plena la pasta amb esta mescla i enrotlla-la.
- Sofrig l’all i els pimentons picats en la mantega. Afig la farina, la llet i sal i cou removent fins que espessisca.
- Tritura els pimentons, aboca sobre els canelons, empolvora amb el formatge i gratina.