Receptes amb cigrons: una forma fàcil d’incloure esta llegum a la nostra dieta

Receptes amb cigrons: una forma fàcil d’incloure esta llegum a la nostra dieta

Menjar llegums és essencial per a tindre una dieta equilibrada i completa. Els cigrons són uns dels llegums més nutritius i utilitzats a la cuina. Però, a vegades trobar idees originals per prendre la quantitat necessària de llegums resulta complicat. Per este motiu hui et portem set receptes amb cigrons perquè tingues una varietat d’idees per utilitzar este llegum a la teua dieta diària. 

 

Receptes amb cigrons

Potatge de cigrons. És una recepta tradicional que senta de meravella els dies de fred i pluja. Pots preparar-lo de diverses maneres: amb espinacs i ou dur, amb bacallà, amb creïlles… Prova totes les combinacions! 

Falàfel. És una recepta molt fàcil de preparar i que està boníssima. Es tracta d’una espècie de croqueta feta amb cigrons i espècies. A més, pots preparar la clàssica salsa de iogurt per acompanyar i disfrutar d’esta delícia.

Hamburgueses de cigrons. Es tracta d’una forma original de fer que els més xicotets i xicotetes mengen llegums de manera fàcil. Sols has d’esclafar els cigrons i afegir-li altres verdures com ceba o carlota perquè siga més completa. És una idea perfecta per no malgastar aliments si t’han sobrat cigrons d’altre menjar.

Hummus. L’hummus és una recepta que està molt de moda per la facilitat d’elaboració i el seu increïble sabor. A més, pots emprar-lo tant d’aperitiu amb unes verdures tallades a tires, com a acompanyament d’altres plats. 

Amanida de cigrons. Ara que comença a arribar el bon temps, abelleix deixar darrere els plats de cullera y menjar plats més frescos. Esta amanida pot ser una bona alternativa pels dies més calorosos i inclús podràs emportar-te-la a la platja! Afegeix: cigrons, tomaca, formatge i cogombre i ja ho tens!

Crema de cigrons. Una opció que sempre triomfa és preparar una crema amb cigrons o qualsevol altre llegum i que podràs complementar amb verdures perquè siga encara més nutritiva i completa.

Cigrons al forn. Una forma divertida i saludable d’incloure estos llegums a la teua dieta és emprar-los com aperitiu per tal d’evitar menjar entre hores opcions menys saludables. Sols hauràs de ficar-los al forn amb les espècies que més t’agraden (et recomanem all en pols, sal, pebre, julivert i pebre roig) i un raig d’oli d’oliva. 

Com veus, no has de complicar-te molt per tal d’incloure els cigrons a la teua dieta diària. A més, moltes d’estes receptes es poden fer amb qualsevol altre llegum. Posa-li imaginació i dona vida a la teua alimentació!

Compatir aquesta notícia