Les faves són un aliment molt saludable, ric en proteïnes, vitamines i minerals, però també és un aliment molt versàtil a la cuina. Porten presents a la gastronomia mediterrània des de fa segles, deixant-nos així nombroses receptes.
A més, està de temporada! Això significa que és el millor moment per a consumir-les perquè el seu sabor i la seua qualitat és perfecta.
3 receptes amb faves
Faves estofades amb creïlles i cansalada
Sofregim la cansalada tallada fins que estiga daurada, afegim la ceba picada i continuem cuinant fins que esta estiga transparent. Fiquem tomàquets, unes fulles de llorer i les faves pelades. Després, afegim les creïlles, la sal i el pebre. Fiquem aigua i deixem en cuinant uns 30-40 minuts a mig foc.
Faves saltejades amb pernil i ceba
Sofregim pernil, ceba i all amb oli d’oliva a una paella fins que estiguen tendres. Fiquem les faves pelades i cuinem uns 5 – 7 minuts.
Paella de faves i conill
Primer sofregim el conill fins que estiga ben daurat i reservem. Després, fem el mateix fins que estiguen tendres la ceba, l’all, el tomàquet i el pimentó. Afegim les faves, les fulles de llorer, el pebre vermell i el brou de pollastre, portem a ebullició i el deixem coure uns 10 minuts. Afegim l’arròs i el conill i integrem bé tots els ingredients. Deixem coure a foc mitjà fins que l’arròs estiga fet. Recorda anar comprovant la sal.
Consulta més receptes a 5 receptes amb faves