Receptes amb llegums: com incloure este aliment en la teua dieta

Receptes amb llegums: com incloure este aliment en la teua dieta

El passat 10 de febrer vam celebrar el Dia Mundial dels Llegums, un aliment extraordinari amb multitud de beneficis per al nostre cos i que hauríem d’incloure en la nostra dieta de manera regular. Segons l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), aquest dia va ser declarat com una forma de sensibilització sobre els beneficis que aporten els llegums i la seua contribució als sistemes alimentaris sostenibles i a un món sense fam.

Encara que tradicionalment associem els llegums a plats calents i contundents, això no té per què ser així, ja que existeixen moltes maneres de menjar llegums i d’adaptar el plat segons l’època de l’any. És per això que hui us portem algunes receptes per a menjar llegums que us encantaran i que podeu començar a practicar ara mateix. A cuinar!

 

RECEPTES AMB LLEGUMS

Hummus. L’hummus de cigrons és sens dubte el més popular, però no és l’únic! Podem preparar-lo també amb llentilles o fesols i utilitzar-lo com aperitiu o d’acompanyament per als nostres menjars.

Ensalada de llegums. Es tracta d’una recepta molt senzilla i perfecta per a consumir llegums en els mesos de més calor, quan no abelleix un plat massa contundent. Prepara una amanida de cigrons, llentilles o fesols i afig ingredients com a encisam, tomaca, alvocat, formatge… mescla i experimenta sabors!

Hamburgueses. Prepara les teues pròpies hamburgueses amb llegums! Estan delicioses! Els llegums solen ser el principal ingredient de les hamburgueses veganes, ja que aporten estructura, són fàcils de mesclar i donen una bona textura. Prova de fer-les amb diferents llegums i descobreix quina és la teua preferida!

Aperitiu. Agafa uns cigrons, llava’ls i assaona’ls amb espècies com a pebre, pebre roig, all en pols, romer… després fica’ls al forn i llest! Tens un aperitiu saludable i una forma senzilla d’incloure els llegums en la teua dieta!

Cremes. És una opció que dona molt de joc, ja que pots preparar-les amb un únic llegum, o combinar-ne diversos i afegir verdures per a fer-ho encara més complet. A més, si has fet un plat amb llegums el dia anterior i te n’han sobrat, és una forma perfecta de no malgastar aliments.

Combinades amb verdures. Verdures i llegums és una fórmula que mai falla. Si, a més, tens un vessant artista i dones un bon acabat al plat, pot convertir-se en una recepta perfecta per a rebre convidats. Què et pareix un timbal d’hummus i albergínies?

Compatir aquesta notícia