Receptes amb tonyina, una forma fàcil i ràpida de menjar més peix

Receptes amb tonyina, una forma fàcil i ràpida de menjar més peix

La tonyina és un dels peixos més consumits al nostre país i no és d’estranyar, perquè, a més d’estar boníssim, permet tantes combinacions que el pots incloure en multitud de receptes.

La seua composició nutricional rica en omega 3, proteïnes, vitamines i minerals, fa de la tonyina un aliment essencial per a la nostra salut. Per això, és important que ho incloguem en la nostra dieta, en qualsevol de les seues formes.

Si t’estàs quedant sense idees i sempre cuines el típic filet de tonyina, ací et donem algunes propostes per a menjar peix de manera fàcil i ràpida i traure-li el màxim profit a aquest deliciós peix. Com sempre, és imprescindible comptar amb bona matèria primera i una tonyina fresca és essencial perquè les teues receptes queden espectaculars. Siga tonyina roja o la clàssica blanca, en la teua pescateria de proximitat trobaràs sempre el producte més fresc. Presa nota!

RECEPTES AMB TONYINA

Tàrtar de tonyina

Aquesta recepta és molt senzilla i pot ser molt útil quan tenim convidats i no volem complicar-nos molt cuinant. Amb una bona presentació semblarà tot un plat de restaurant!

Elaboració del tàrtar de tonyina

  • Piquem la ceba tendra molt fina i tallem la tonyina en dauets xicotets.
  • En un recipient mesclem: oli de sèsam, salsa de soja, gingebre i una mica de sal (no molta perquè la soja ja conté bastant). A qui els agrade el picant poden afegir una miqueta de wasabi.
  • Afegim a la mescla la tonyina i la ceba tendra i mesclem bé perquè s’impregne tot de salsa. Ací la qüestió és que els ingredients adquirisquen el sabor de la salsa, per tant, com més prompte el preparem i més repose, millor, però com a mínim ha d’estar mitja hora.
  • Per a preparar el plat per a la presentació, tallem l’alvocat a tacs xicotets i el posem en un bol, li afegim suc de llima, sal i una cullerada d’oli.
  • A l’hora d’emplatar, l’objectiu és fer una torre” amb els ingredients, per la qual cosa si ens ajudem amb un motle, serà molt més senzill. Primer afegim l’alvocat i després la tonyina.
  • Per a completar la presentació, podem empolvorar unes llavors de sèsam.

Fet!

Guisat de tonyina amb ceba

Aquesta és una recepta que comporta una mica més d’elaboració però que no deixarà indiferent a ningú. Perfecta per a un menjar de cap de setmana o per a portar-la en un portaviandes si menges fora de casa.

Elaboració del guisat de tonyina amb ceba

  • Tallem les cebes en juliana i les sofregim a foc lent en una cassola amb una mica de pebre, timó i llorer.
  • Quan s’estiguen daurant, afegim el pebre roig dolç i mesclem bé.
  • Afegim vi blanc sec i ho deixem reduir. Finalment, incorporem el caldo de peix i deixem coure lentament fins que s’espessisca i s’integren bé els sabors.
  • D’altra banda, piquem el julivert i els alls. Fregim els filets de tonyina a la paella i afegim l’all i el julivert sense que arriben a daurar-se.
  •  En una safata de forn, afegim els filets de tonyina i els cobrim amb la ceba. Ho fiquem tot en el forn durant 5 minuts a 180º i a menjar!

Timbal de tonyina amb pimentons rostits

Finalment, una recepta també súper senzilla de preparar i molt saborosa, perfecta per a eixos dies en què no ens abelleix cuinar.

  • Tallem els pimentons a trossos, els afegim sal i oli d’oliva verge extra i els fiquem dins d’un recipient apte per a microones. Els cuinem durant 5 minuts. També es poden fer al forn durant 15 minuts a 190º.
  • Agafem la tonyina i la cuinem a la planxa a foc fort perquè es daure la superfície sense que es cuine molt l’interior. Per a evitar riscos, és important que la tonyina siga molt fresca i es congele durant 48 hores abans.
  • Una vegada cuinada, tallem la tonyina en filets i muntem el timbal: primer els pimentons i després la tonyina. Si volem fer-ho més atractiu, podem jugar amb els colors dels pimentons, posant cada vegada un.

Què aprofite!

Compatir aquesta notícia