Receptes de cullera per començar l’octubre amb bon gust

Amb l’arribada de la tardor i el canvi de temperatures, venen de gust aquells plats que ens reconforten i ens fan gaudir d’una bona estona a taula. Els plats de cullera són els protagonistes d’este moment de l’any, tant per la seua riquesa de sabors com per la seua capacitat d’unir salut i tradició. Per això volem inspirar-te amb receptes fàcils, saludables i fetes amb productes de proximitat.

Els beneficis dels plats de cullera

Els plats de cullera no només ens escalfen el cos i l’ànima, també són una gran font de nutrients essencials. A base de llegums, verdures de temporada i proteïnes lleugeres, este tipus de cuina aporta fibra, vitamines i minerals, ideals per reforçar el sistema immunitari.

Sopa de carabassa i poma

Ingredients:
– Carabassa
– Una poma dolça
– Ceba
– Una poquet de crema de llet
– Sal i pebre

Preparació:
Sofregeix la ceba fins que estiga transparent, afegeix la carabassa a daus i la poma. Cou-ho tot amb caldo de verdures fins que estiga tou i tritura per aconseguir una sopa cremosa. Serveix-ho amb llavors de carabassa per damunt.

Putxero valencià

Ingredients:
– Carn de pollastre
– Vedella
– Creïlles
– Cigrons remullats
– Verdures: nap, api, carlota, porro.

Preparació:
Cuina a foc lent tots els ingredients i aprofita el caldo sobrant per a preparar una deliciosa sopa de fideus. Tradició i sabor en un sol plat!

Llentilles amb espinacs i moniato

Ingredients:
– Llentilles
– Espinacs
– Moniato
– Espècies al gust

Preparació:
Cou les llentilles per un costat mentre prepares els espinacs i el moniato en una paella amb un poc d’oli. Barreja-ho tot i afegeix les espècies per donar un toc aromàtic únic.

Compatir aquesta notícia