Receptes de barbacoa amb productes de temporada

L’estiu porta amb si una explosió de sabors que es poden aprofitar al màxim a la barbacoa. Si estàs buscant una recepta que celebre els productes de temporada de juliol, des de verdures sucoses fins a marisc fresc, ací la tens!

Ingredients:

  • Orada o llobarro: Tots dos són peixos de temporada a l’estiu, ideals per a la graella per la seua fermesa i sabor delicat.
  • Carabassons: Estes verdures estan en el seu punt màxim a juliol, oferint una textura tendra i un sabor suau que es complementa perfectament amb la graella.
  • Pebrots vermells i grocs: Aporten color i un sabor dolç que s’intensifica amb la calor de la barbacoa.
  • Préssecs: Per a un toc dolç i refrescant, els préssecs de temporada afegeixen un contrast perfecte als plats salats.
  • Herbes fresques (com ara alfàbega o coriandre): Afigen un toc aromàtic i fresc que realça tots els ingredients.

Instruccions:

1. Preparació del peix i les verdures

  • Neteja i desescama el peix si és necessari. Fes uns tallats diagonals a la pell per ajudar al fet que es faça de manera uniforme.
  • Talla els carabassons i les albergínies en rodanxes gruixudes i els tomàquets cherry per la meitat.
  • Talla la llima en rodanxes fines.

2. Muntatge i marinatge

  • Col·loca el peix en una safata i salpebra’l al gust. Esprem una mica de llima sobre el peix i deixa que repose mentre prepares les verdures.
  • En un bol, barreja l’oli d’oliva amb all picat, sal, pebre i unes herbes fresques si ho desitges (com ara farigola o julivert). Unta esta barreja sobre les verdures i el peix, assegurant-te que estiguen ben coberts.

3. Rostit a la barbacoa

  • Preescalfa la graella a temperatura mitjana-alta i engreixe-la lleugerament per evitar que els aliments s’enganxen.
  • Col·loca primer les verdures a la graella calenta i cou durant uns 3-4 minuts per cada costat, o fins que estiguen tendres i tinguen marques de graella.
  • Després, col·loca el peix a la graella amb les rodanxes de llimona per sota i cou durant uns 5-6 minuts per cada costat, depenent del gruix del peix. Ha d’estar daurat per fora i cuit per dins.

4. Servir i gaudir

  • Retira el peix i les verdures de la graella amb cura.
  • Serveix el peix juntament amb les verdures rostides, acompanyat de més rodanxes de llimona si ho desitges.
  • Pots complementar este plat amb una amanida fresca de fulles verdes i un bon pa cruixent.

Esta recepta de barbacoa amb peix de temporada i verdures fresques és perfecta per a celebrar l’estiu i gaudir d’un àpat saludable i deliciós a l’aire lliure. Els sabors joiosos del peix, combinats amb la dolçor de les verdures rostides, segurament faran les delícies dels teus convidats i et transportaran a la temporada més saborosa de l’any.

Compatir aquesta notícia