L’estiu porta amb si una explosió de sabors que es poden aprofitar al màxim a la barbacoa. Si estàs buscant una recepta que celebre els productes de temporada de juliol, des de verdures sucoses fins a marisc fresc, ací la tens!
Ingredients:
- Orada o llobarro: Tots dos són peixos de temporada a l’estiu, ideals per a la graella per la seua fermesa i sabor delicat.
- Carabassons: Estes verdures estan en el seu punt màxim a juliol, oferint una textura tendra i un sabor suau que es complementa perfectament amb la graella.
- Pebrots vermells i grocs: Aporten color i un sabor dolç que s’intensifica amb la calor de la barbacoa.
- Préssecs: Per a un toc dolç i refrescant, els préssecs de temporada afegeixen un contrast perfecte als plats salats.
- Herbes fresques (com ara alfàbega o coriandre): Afigen un toc aromàtic i fresc que realça tots els ingredients.
Instruccions:
1. Preparació del peix i les verdures
- Neteja i desescama el peix si és necessari. Fes uns tallats diagonals a la pell per ajudar al fet que es faça de manera uniforme.
- Talla els carabassons i les albergínies en rodanxes gruixudes i els tomàquets cherry per la meitat.
- Talla la llima en rodanxes fines.
2. Muntatge i marinatge
- Col·loca el peix en una safata i salpebra’l al gust. Esprem una mica de llima sobre el peix i deixa que repose mentre prepares les verdures.
- En un bol, barreja l’oli d’oliva amb all picat, sal, pebre i unes herbes fresques si ho desitges (com ara farigola o julivert). Unta esta barreja sobre les verdures i el peix, assegurant-te que estiguen ben coberts.
3. Rostit a la barbacoa
- Preescalfa la graella a temperatura mitjana-alta i engreixe-la lleugerament per evitar que els aliments s’enganxen.
- Col·loca primer les verdures a la graella calenta i cou durant uns 3-4 minuts per cada costat, o fins que estiguen tendres i tinguen marques de graella.
- Després, col·loca el peix a la graella amb les rodanxes de llimona per sota i cou durant uns 5-6 minuts per cada costat, depenent del gruix del peix. Ha d’estar daurat per fora i cuit per dins.
4. Servir i gaudir
- Retira el peix i les verdures de la graella amb cura.
- Serveix el peix juntament amb les verdures rostides, acompanyat de més rodanxes de llimona si ho desitges.
- Pots complementar este plat amb una amanida fresca de fulles verdes i un bon pa cruixent.
Esta recepta de barbacoa amb peix de temporada i verdures fresques és perfecta per a celebrar l’estiu i gaudir d’un àpat saludable i deliciós a l’aire lliure. Els sabors joiosos del peix, combinats amb la dolçor de les verdures rostides, segurament faran les delícies dels teus convidats i et transportaran a la temporada més saborosa de l’any.