Receptes de tardor: carxofes al forn
Arriba la tardor i amb ella el fred, el canvi d’horari i els productes típics d’esta temporada! Alguns dels aliments que més podem veure en esta època als mercats municipals són les mandarines, la mangrana, el caqui, els bolets… Però hui volem parlar-vos de les carxofes, una meravella per al paladar!
Este producte ha de convertir-se en el teu aliat i en un bàsic en la teua dieta, ja que conté un grapat de beneficis per a la nostra salut, com minerals, vitamines, fibra i propietats antioxidants.
I ara que és temps de carxofes, és el moment perfecte per parlar de com utilitzar aquest ingredient en la cuina de manera sana, senzilla i saludable. És possible que a vegades no sapiguem com cuinar-les o tingues peresa de netejar-les, però recorda: tot esforç té la seua recompensa! Et portem una recepta molt fàcil per cuinar les carxofes de manera ràpida i amb el mínim esforç, ja no tens excuses!
Aprén a cuinar carxofes al forn
La clau per a un bon resultat sempre és comptar amb bona matèria primera, sobretot en este tipus de recepta que no du ni salses ni moltes espècies, per tant el sabor serà 100% el de l’element principal. Aprofita que les carxofes estan de temporada i ves al teu mercat municipal o tenda de proximitat i compra’n 1 kg de la millor qualitat.
INGREDIENTS
1 kg de carxofes
Oli d’oliva verge extra
Sal
ELABORACIÓ
- Escalfa el forn a 180 graus, amb calor dalt i baix.
- Talla la tija de les carxofes i retira un parell de fulles de la base, per tal de deixar-la tan plana com es puga i que es queden plantades.
- Talla la part superior de la carxofa per eliminar les puntes que són la part més dura.
- Posa paper de forn en una safata i col·loca les carxofes cap per avall I pressiona-les amb la ma per obrir un poc les fulles i separar-les.
- Afegeix un pessic de sal i un raig d’oli d’oliva verge extra.
- Fica-les al forn durant 1 hora perquè es torren bé. El temps depén de la mida de les carxofes i la potència del forn, per tant convé que vigiles de tant en tant.
- Una vegada estiguen fetes, les traiem del forn i les deixem reposar de 5 a 10 minuts.
Bon profit!