Receptes de temporada: Bonítol amb tomaca, pimentó i ceba

Receptes de temporada: Bonítol amb tomaca, pimentó i ceba

Els nostres amics de ‘Caprichos de Mar’ ens han enviat esta deliciosa recepta de bonítol, un peix blau que podeu trobar a les vostres pescateries de proximitat.

El bonítol destaca pel seu deliciós sabor i la seua versatilitat culinària, a més de ser el protagonista de moltes receptes i un plat mariner per excel·lència, ja que s’utilitzava per elaborar grans guisats.

Ací vos deixem una recepta senzilla i bàsica, però tremendament deliciosa, elaborada pel nostre amic Jesús Prieto (‘Chuchi’). Aconsegueix els ingredients necessaris, i fica’t mans a l’obra!

INGREDIENTS

600 g de bonítol

1 pimentó roig

1 pimentó verd

400 g de tomaques senceres i pelats en conserva.

3 grans d’all

1 cullerada de julivert picat

4 cullerades d’oli d’oliva

1 pessic de pebre roig

Sal

PREPARACIÓ

  • Neteja els pimentons, llava’ls i talla’ls a tires.
  • Pela la ceba i els alls i pica’ls.
  • Cuina tota la verdura en una paella amb dues cullerades d’oli i assaona’l al gust.
  • Escorre les tomaques, trosseja-les i afegeix-les a la paella.
  • Deixa cuinar tot durant 10 minuts, fins que es faça més espessa la salsa.
  • Llava i neteja el bonítol i talla’l en daus d’una grandària pareguda.
  • Fica’l en una safata refractària, afegeix la resta d’oli d’oliva i fica-ho al forn durant 8 minuts a 180º.
  • Aboca la salsa que havies preparat a la safata del bonítol i torna a ficar-lo al forn 7 minuts més.
  • Una vegada passat el temps, retira’l i serveix-lo.
  • Per a la presentació, afegeix-hi un poc de julivert i pebre roig.

Fet! Bon profit!

Compatir aquesta notícia