Receptes de temporada: Bonítol amb tomaca, pimentó i ceba
Els nostres amics de ‘Caprichos de Mar’ ens han enviat esta deliciosa recepta de bonítol, un peix blau que podeu trobar a les vostres pescateries de proximitat.
El bonítol destaca pel seu deliciós sabor i la seua versatilitat culinària, a més de ser el protagonista de moltes receptes i un plat mariner per excel·lència, ja que s’utilitzava per elaborar grans guisats.
Ací vos deixem una recepta senzilla i bàsica, però tremendament deliciosa, elaborada pel nostre amic Jesús Prieto (‘Chuchi’). Aconsegueix els ingredients necessaris, i fica’t mans a l’obra!
INGREDIENTS
600 g de bonítol
1 pimentó roig
1 pimentó verd
400 g de tomaques senceres i pelats en conserva.
3 grans d’all
1 cullerada de julivert picat
4 cullerades d’oli d’oliva
1 pessic de pebre roig
Sal
PREPARACIÓ
- Neteja els pimentons, llava’ls i talla’ls a tires.
- Pela la ceba i els alls i pica’ls.
- Cuina tota la verdura en una paella amb dues cullerades d’oli i assaona’l al gust.
- Escorre les tomaques, trosseja-les i afegeix-les a la paella.
- Deixa cuinar tot durant 10 minuts, fins que es faça més espessa la salsa.
- Llava i neteja el bonítol i talla’l en daus d’una grandària pareguda.
- Fica’l en una safata refractària, afegeix la resta d’oli d’oliva i fica-ho al forn durant 8 minuts a 180º.
- Aboca la salsa que havies preparat a la safata del bonítol i torna a ficar-lo al forn 7 minuts més.
- Una vegada passat el temps, retira’l i serveix-lo.
- Per a la presentació, afegeix-hi un poc de julivert i pebre roig.
Fet! Bon profit!