Receptes d’estiu: l’esgarraet
Vos portem una recepta lleugera i molt fàcil de preparar, perfecta per als dies de calor d’aquest estiu: l’esgarraet.
Com tota recepta tradicional, aquesta té moltíssimes variants, però, en aquesta ocasió, anem a tractar de fer la més senzilla i típica. Preparar-lo és molt ràpid, però es convenient deixar-lo reposar per tal de que els sabors es mesclen bé.
Bon profit!
INGREDIENTS (per a 4 persones):
- 2 pimentons rojos.
- 60g molles de bacallà salat.
- 3 dents d’all.
- 100 ml d’oli d’oliva verge extra.
- Sal al gust.
- Olives negres (opcional).
- Pinyons (opcional).
ELABORACIÓ:
- Rostir els pimentons en una safata en el forn a 190°, fins que notes que està bla (uns 30 minuts). Quan estiguen torrats i blans, passar a un recipient amb tapa i deixar refredar; així després la pell se separa amb major facilitat.
- Mentre es fan els pimentons, llavar les molles de bacallà per a eliminar la sal superficial. Desfer-les finament i posar en un recipient. Picar l’all i afegir-lo al bacallà.
- Quan els pimentons estiguen freds, eliminar tota la pell, el peduncle i les llavors, recollint tot el líquid que solta. Trossejar el pimentó en tires fines i afegir al bacallà.
- Mesclar bé i deixar reposar tota una nit en la nevera.
- L’endemà, provar de sal i afegir si fa falta. Amanir amb bon oli d’oliva verge al gust. Es pot acompanyar amb olives negres o pinyons lleugerament torrats.
I ja teniu l’acompanyament perfecte i boníssim! Recordeu que els resultats seran molt millors si compteu amb productes de proximitat i qualitat.