Receptes d’estiu: l’esgarraet

Vos portem una recepta lleugera i molt fàcil de preparar, perfecta per als dies de calor d’aquest estiu: l’esgarraet.

Com tota recepta tradicional, aquesta té moltíssimes variants, però, en aquesta ocasió, anem a tractar de fer la més senzilla i típica. Preparar-lo és molt ràpid, però es convenient deixar-lo reposar per tal de que els sabors es mesclen bé.

Bon profit!

 

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • 2 pimentons rojos.
  • 60g molles de bacallà salat.
  • 3 dents d’all.
  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra.
  • Sal al gust.
  • Olives negres (opcional).
  • Pinyons (opcional).

 

ELABORACIÓ:

  • Rostir els pimentons en una safata en el forn a 190°, fins que notes que està bla (uns 30 minuts). Quan estiguen torrats i blans, passar a un recipient amb tapa i deixar refredar; així després la pell se separa amb major facilitat.

 

  • Mentre es fan els pimentons, llavar les molles de bacallà per a eliminar la sal superficial. Desfer-les finament i posar en un recipient. Picar l’all i afegir-lo al bacallà.

 

  • Quan els pimentons estiguen freds, eliminar tota la pell, el peduncle i les llavors, recollint tot el líquid que solta. Trossejar el pimentó en tires fines i afegir al bacallà.

 

  • Mesclar bé i deixar reposar tota una nit en la nevera.

 

  • L’endemà, provar de sal i afegir si fa falta. Amanir amb bon oli d’oliva verge al gust. Es pot acompanyar amb olives negres o pinyons lleugerament torrats.

I ja teniu l’acompanyament perfecte i boníssim! Recordeu que els resultats seran molt millors si compteu amb productes de proximitat i qualitat.

Compatir aquesta notícia