El besuc és un peix blanc que es pesca especialment en les costes atlàntiques europees. Encara que alguns el consideren un peix blau, el seu percentatge de greix és baix, entre un 2 i un 5%. Com veieu, és un peix molt beneficiós per a la nostra salut. Per això hui et portem estes receptes saludables amb besuc. Apunta!
-
Besuc al forn amb llima
Ingredients
- 1 besuc d’un quilo
- 3 llimes
- 4 grans d’all
- 150 ml d’oli d’oliva verge extra
- 1 cullerada de vinagre
- Julivert (fresc o sec)
- Pebre i sal
- Opcional: Tomàquets xerri, pimentó roig, romer (tot per afegir en cru a la font abans de servir per a donar un poc de color)
Preparació
- Si és possible, demana el favor en la pescateria i que netegen el besuc per a fer al forn.
- Tallem una de les llimes a rodanxes. Fem dos talls transversals en la carn del besuc, fins a arribar a l’espina, introduïm unes rodanxes de llima i salpebrem. Les rodanxes que ens sobren les reservem.
- En una paella, calfem l’oli i quan es tempere afegim els alls a làmines. Els llevem del foc quan comencen a daurar-se, afegim el vinagre i el suc de dues llimes.
- Cobrim el besuc amb esta mescla i el portem al forn precalfat a 200 graus (calor dalt i baix) durant uns 30 minuts. De tant en tant el ruixem amb el suc que solta perquè no s’asseque.
- El retirem del forn, el decorem amb les rodanxes de llima que havíem reservat, empolvorem una mica de julivert i servim.
-
Besuc al forn amb creïlles
Ingredients
- 1 besuc d’un quilo (demanem en la pescateria que ens el netegen)
- 1 llima
- 3 creïlles
- 1 ceba
- 1 grapat de julivert fresc
- 1 culleradeta de pebre roig dolç
- 4 grans d’all
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Preparació
- Precalfem el forn a 200 graus.
- Pelem les creïlles i les tallem a rodanxes fines, d’uns 3 mm
- Tallem la ceba en juliana
- Posem les creïlles i les cebes en una safata de forn oliada i la portem al forn per 10 minuts
- Mentrestant, en el morter piquem l’all i el julivert, afegim el pimentó roig i un bon doll d’oli.
- Obrim el besuc, el salem, l’untem amb esta mescla i el tanquem.
- Fem dos o tres talls transversals a la carn del besuc fins a arribar a l’espina i introduïm unes rodanxes de llima a cada tall.
- Traiem les creïlles del forn, el salem, posem damunt el besuc i el cuinem 30 minuts més, sempre a 200 graus.