Sardines: coneix una mica més este peix

Les sardines són un dels peixos més populars i cuinats al nostre país i que, com tots els peixos blaus, posseeixen moltes propietats nutritives.

Valor nutricional per cada 100 grams

  • Calories: 208
  • Greixos totals: 11 g
  • Colesterol: 142 mg
  • Sodi: 505 mg
  • Potassi: 397 mg
  • Hidrats de carboni: 0 g
  • Proteïnes: 25 g

El més destacat d’este peix és que conté àcids grassos Omega 3. Un tipus de greix beneficiós per al cor, ja que posseeix efectes antiinflamatoris i anticoagulants. Així, ajuden a reduir els nivells de colesterol i triglicèrids i també contribueixen a baixar la pressió sanguínia.

Segons afirma la Fundació Espanyola de Nutrició, “gairebé cobreix el 100% dels objectius nutricionals recomanats per a la ingesta diària de la població”.

Curiositats de les sardines

​​Sabies que les sardines posen entre 50.000 i 60.000 ous a l’any?

Les sardines eren aliments populars per als ciutadans de l’antiga Atenes. Estes es venien fresques, encara que donada la falta de refrigeració eren conservades en salaons o assecades al sol amb sal. Amb el temps, van desenvolupar altres maneres de conservar-les, com el fumat, la vinagreta, l’escabetx i l’oli, amb el que van aconseguir transportar-les fins a les més llunyanes regions de l’interior.

Compatir aquesta notícia