Tellines amb chimichurri, la recepta de Mario Alberto Kempes

Kempes, el gran mite argentí del València CF, arribà al club xè en 1976, any en que s’inaugurava el Mercat del Peix de Mercavalència.

Així que deixem que el campió del món ens deleite amb una recepta que sap tant a la seua terra com a la Mediterrània, unes tellines amb chimichurri.

Per a fer les tellines amb chimichurri de Kempes necessitarem:

  • Oli d’oliva, sal grossa, vinagre i aigua
  • Llima
  • All picat
  • Julivert picat
  • Orenga
  • Pebre blanc

Preparació:

És important que les tellines estiguen ben netes de restes d’arena, per això les posarem en remull amb aigua de mar durant almeny un parell d’hores.

El chimichurri cal preparar-lo el dia anterior perquè els sabors es barregen perfectament. Per a elaborar-lo, posem a bullir l’aigua amb sal. MEsclem l’oli, la llima, el vinagre, l’all, el julivert, l’orenga i el pebre blanc. És necessari que l’all i el julivert estiguen ben picat. Una vegada ho tenim tot mesclat, retirem l’aigua del foc i afegim la salsa. Posem la salsa en un tarro de vidre amb tapa hermètica, i la deixem un dia a temperatura ambient i després a la nevera fins que la utilitzem. Si en fem de més la podem guardar per a l’endemà i acompanyar, per exemple, una bona carn.

Ara sí, posem en una paella les tellines netes, tapem i la deixem uns cinc minuts fins que estiguen obertes. Emulsionem bé les tellines amb el chimichurri fins que estiga tot ben barrejat. Servim amb un bon vi blanc i a gaudir. Amunt!

Esta recepta fou inclosa a les publicaciones “Mercapolitan” que vam editar amb motiu del nostre 40 aniversari.

 

Compatir aquesta notícia