Hui volem parlar de la papaia. Una fruita tropical que ens aporta molts beneficis.
L’origen d’este aliment es situa a Amèrica Central, concretament en el sud de Mèxic o els andes peruans, segons declaren diferents investigadors. I com tot fruit tropical, la seua demanda a Europa ha despertat molt d’interés, ja que la veuen com un producte gourmet saludable.
No obstant això, també trobem camps de papaies al nostre país. A Espanya, les plantacions de papaia es concentren sobretot a Canàries i en el sud-est de la península: a Almeria, Múrcia i Màlaga. Així, la nostra recomanació és que es consumisquen les locals.
Propietats de la papaia
La papaia és una fruita rica en aigua, concretament conté un 88%, pel que la converteix en un aliment molt lleuger. En cada 100 grams de papaia fresca trobem:
- Calories: 35 kcal
- Proteïnes: 0,5 g
- Grasses: 0,1 g
- Hidrats de carboni: 7,1 g
- Fibra: 1,9 g
Una altra propietat que cal ressaltar és que la papaia aporta elevades quantitats de Vitamina C. 100 grams d’aquesta fruita cobreixen el 100% de la quantitat diària recomanada per a un adult mitjà.
Així mateix, la papaia cobreix el 25% de la quantitat diària recomanada de Vitamina A per a un adult mitjà, un nutrient que millora la salut de la pell, les mucoses i el sistema immunitari.
Beneficis de la papaia
Per totes aquestes propietats, menjar aquesta fruita aporta molts beneficis:
- Ajuda en el procés de la digestió.
- Ajuda a evitar restrenyiment pel seu contingut en aigua i en fibra.
- Ajuda a la diüresi pel seu contingut en aigua, i també és antioxidant, però no prevé l’envelliment.
- Al tindre un alt contingut en Vitamina C, més que una taronja, ajuda a mantindre les defenses de l’organisme.
- Gràcies al seu alt nivell de Vitamina A col·labora a millorar la salut de la pell.