Tot sobre la papaia: una fruita tropical amb molts beneficis

Hui volem parlar de la papaia. Una fruita tropical que ens aporta molts beneficis.

L’origen d’este aliment es situa a Amèrica Central, concretament en el sud de Mèxic o els andes peruans, segons declaren diferents investigadors. I com tot fruit tropical, la seua demanda a Europa ha despertat molt d’interés, ja que la veuen com un producte gourmet saludable.

No obstant això, també trobem camps de papaies al nostre país. A Espanya, les plantacions de papaia es concentren sobretot a Canàries i en el sud-est de la península: a Almeria, Múrcia i Màlaga. Així, la nostra recomanació és que es consumisquen les locals.

Propietats de la papaia

La papaia és una fruita rica en aigua, concretament conté un 88%, pel que la converteix en un aliment molt lleuger. En cada 100 grams de papaia fresca trobem:

  • Calories: 35 kcal
  • Proteïnes: 0,5 g
  • Grasses: 0,1 g
  • Hidrats de carboni: 7,1 g
  • Fibra: 1,9 g

Una altra propietat que cal ressaltar és que la papaia aporta elevades quantitats de Vitamina C. 100 grams d’aquesta fruita cobreixen el 100% de la quantitat diària recomanada per a un adult mitjà. 

Així mateix, la papaia cobreix el 25% de la quantitat diària recomanada de Vitamina A per a un adult mitjà, un nutrient que millora la salut de la pell, les mucoses i el sistema immunitari.

Beneficis de la papaia

Per totes aquestes propietats, menjar aquesta fruita aporta molts beneficis: 

  • Ajuda en el procés de la digestió.
  • Ajuda a evitar restrenyiment pel seu contingut en aigua i en fibra. 
  • Ajuda a la diüresi pel seu contingut en aigua, i també és antioxidant, però no prevé l’envelliment.
  • Al tindre un alt contingut en Vitamina C, més que una taronja, ajuda a mantindre les defenses de l’organisme.
  • Gràcies al seu alt nivell de Vitamina A col·labora a millorar la salut de la pell.

Compatir aquesta notícia