València es prepara per celebrar la Setmana de la Paella

València es prepara per celebrar la Setmana de la Paella

València celebra, des de hui i fins al 27 de setembre, la Setmana de la Paella, que inclourà activitats que pretenen reivindicar la internacionalitat de la recepta i contribuir a reactivar l’economia local.

 

La Setmana de la Paella, que inclou el Dia Mundial de la Paella el 20 de setembre, pretén donar reconeixement a la recepta més universal de la gastronomia valenciana.

Este menjar amb origen humil ha traspassat fronteres fins a convertir-se en una recepta coneguda mundialment. Aquesta celebració és l’oportunitat de posar el focus sobre València, la nostra gastronomia, la nostra tradició i sobre el producte de proximitat, que és la base necessària per a fer una paella de qualitat.

Segons ha informat l’Ajuntament de València, un total de 52 restaurants participaran en la Setmana de la Paella oferint menús especials amb la paella com a protagonista. “Amb este programa es pretén incentivar el consum en els restaurants i contribuir a reactivar l’economia local a través de la dinamització de l’hostaleria”, ha explicat el regidor de Turisme, Emiliano García.

A més, durant el Dia Mundial de la Paella se celebrarà el “Word Paella Cup”, un torneig culinari que es retransmetrà aquest diumenge des de l’estadi de Mestalla.  El concurs reunirà a huit xefs de diferents parts del món per demostrar, “al més pur estil de les competicions esportives internacionals”, qui elabora la millor paella. En la web oficial del World Paella Day (www.worldpaelladay.org) trobareu el programa d’activitats previstes al voltant d’aquesta jornada.

Tant la Setmana de la Paella com el World Paella Day estan impulsats per Wikipaella i organitzat per l’Ajuntament de València, la Diputació de València, Visit Valencia, Turisme Comunitat Valenciana, L’Exquisit Mediterrani, la Confederació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de València (CONHOSTUR), la Denominació d’Origen Arròs de València, el Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i Amstel.

Des de Mercavalència volem animar a tot el món a celebrar este dia, cuinant una bona paella. Amb pimentó, carxofes, caragols, fetge… la cuines com la cuines, ves al teu mercat municipal o tenda de proximitat i compra els productes necessaris per preparar la millor paella i gaudir del plat estrella de la nostra gastronomia.

 

Compatir aquesta notícia