Consells per a que el polp et quede perfecte

Coure un polp no consistix només en agafar-lo, amollar-lo a l’aigua i deixar-lo una estona fins que estiga fet: si noes prenen certes precaucions, la carn podria quedar dura i amb textura gomosa, arruïnant per complet el plat. Seguint estes senzilles pautes, obtindràs el punt i textura perfectes:

Abans de la cocció

L’objectiu principal és ablanir la carn del polp. Tradicionalment, açò es feia colpejant el cos contra les roques, un violent mètode que dóna nom a l’expressió castellana dar (o recibir) la del pulpo. Hi ha una forma més aparentment civilitzada de fer-ho: congelant el polp i, dotze hores abans de cuinar-lo, traient-lo perquè es descongele al frigorífic.

Durant la cocció

Posa un casset amb aigua i fes-la bullir. Quan estiga en ebullició, afegix el polp, traient-lo i ficant-lo tres vegades seguides amb moviments ràpids: dins uns cinc segons, fora immediatament després. Amb açò, el polp quedarà ben ert i impediràs que la pell se separe al cuinar-lo.

Després, fica’l per quarta vegada i deixa’l coure amb un poquet de sal fins que estiga fet. El temps de cocció varia segons la grandària: prova el punt clavant-li una forqueta de tant en tant. Quan veges que està al dente, apaga el foc i deixa que es refrede en la mateixa aigua de la cocció abans d’escórrer-lo per complet.

El polp pot fer-se amb diferents tipus de salses que encara faran més saborós el plat. Per exemple, podem picar ceba, pimentó roig, tomaca i allets en fines lamines i posar-ho tot a sofregir en una cassola amb oli per a, posteriorment, incorporar un poc de farina i vi. Podem acompanyar-lo de creïlles i pèsols.

 

Compatir aquesta notícia