Quins són els beneficis de la sardina?

Dels peixos blaus, el millor és la sardina deia el poeta Josep Pla. A partir d’abril i durant l’estiu és l’època més recomanada per a menjar sardines, ja que presenten un sabor més accentuat.

És ben sabut que el peix blau és bo pel seu alt contingut en àcids grassos, per això és especialment recomanat per prevenir malalties cardiovasculars i la diabetis. Però estos peixets aporten molt més que omega-3.

Quins altres beneficis té la sardina?

Sembla mentida que amb el tamany que tenen, ens aporten tantats minerals. Amb l’ingesta de sardina, ali donem al nostre cos calci, ferro, fósfor i potassi.  Per aixòs ón excel·lents per enfortir els ossos, el que fa de les sardines un aliment molt òptim per als xiquets i xiquetes.

També és aliment recomanable dins de la dieta de tot esportista, no només pel seu greix de qualitat si no també perquè ajuda a reforçar el sistema immunològic amb la finalitat de reduir el risc de patir lesions. Així mateix, la sardina té 25 grams de proteïna per cada 100 grams, el que la converteix en un aliment immillorable ja que este macronutrient contribueix a la regeneració dels nostres teixits. Un altre benefici és la seua quantitat de mercuri, més menuda que la d’altres espècies. El mercuri s’acumula en els peixos i mariscs i passa als éssers humans després d’ingerir-los, però la curta vida de la sardina permet una menor acumulació. Per este motiu és el peix ideal per a les dones embarassades.

Hi ha moltes formes de cuinar la sardina, fregida, al vapor, al forn… Nosaltes et recomanem esta fàcil i deliciosa recepta de sardines en escabetx. Del mar a la taula, a gaudir!

Compatir aquesta notícia