Receptes de temporada: com preparar una coca de taronja

Receptes de temporada: com preparar una coca de taronja

És molt important aprofitar els productes quan estan de temporada per a preparar les receptes que durant la resta de l’any no podem fer. Quan un producte està de temporada, significa que és el millor moment per a consumir-lo, ja que donarà un toc fantàstic a les teues receptes i influirà notablement en l’acabat final.

Hui us portem una recepta molt senzilla per a fer a casa: una coca de taronja! La veritat és que les coques casolanes ofereixen moltes possibilitats i combinacions diferents a l’hora de preparar-les, però poques són tan esponjoses com la de taronja. Això es deu principalment al suc d’aquesta fruita, que fa que la massa siga més lleugera.

La recepta de la coca de taronja és molt senzilla i fàcil de preparar, només has de seguir els passos de la tradicional coca de iogurt, afegint l’ingredient estrella: les taronges.

T’expliquem com fer-ho:

INGREDIENTS

  • 1 Iogurt natural.
  • 3 ous.
  • 3 mesures de iogurt de farina.
  • 2 mesures de iogurt de sucre.
  • 1 taronja gran.
  • 1 mesura de iogurt d’oli d’oliva. La varietat de l’oli dependrà dels gustos i de si prefereixes un sabor més o menys intens.
  • 1 sobre de llevat en pols de 16g.
  • Paper de forn o mantega per a untar el motle.

ELABORACIÓ

1. Escalfa el forn durant 10 minuts a 180 graus.

2. Ratlla la pell de la taronja sense arribar a la part blanca i deixa-la a part.

3. Acaba de pelar la taronja, separa els grillons i trosseja’ls lleugerament.

4. En un bol, afegeix: sucre, els ous, la ratlladura de taronja, l’oli, el iogurt i els grillons de la taronja. Barreja-ho amb una batedora fins que quede una mescla homogènia.

5. Afegeix el sucre i el llevat tamisats. Això significa que les passes per un colador perquè no caiguen grumolls ni trossos endurits. Torna a batre-ho perquè es barrege tot bé i siga uniforme.

6. En el motle, afegeix un poc de mantega amb un pinzell per les parets o bé posa paper de forn. D’aquesta manera evitarem que la coca s’empegue.

7. Posa la massa en el motle i fica’l al forn a 180 graus durant 35 minuts. És important anar vigilant-ho cada cert temps.

8. Truc! Per a saber si està llest, punxa-ho amb un escuradents o un ganivet: si surt sec, és que ja està fet, si per contra surt amb restes de la massa, hauràs de deixar-ho una mica més en el forn.

9. Saca la coca i deixa-la reposar uns 5 – 10 minuts abans de traure-la del motle. Deixa-ho refredar completament abans de consumir-lo.

Bon profit!

Compatir aquesta notícia