Com preparar coca de carabassa: postres delicioses amb productes de temporada

Com preparar coca de carabassa: postres delicioses amb productes de temporada

La carabassa està de temporada perquè, encara que Halloween queda un poc lluny, este producte comença a veure’s en els mercats municipals i tendes de proximitat. Per aquest motiu, és el moment ideal per aprofitar i fer receptes delicioses i senzilles amb productes de temporada.

Hui anem a ensenyar-vos a preparar una deliciosa coca de carabassa. Aquesta recepta és molt fàcil de fer i segur que agrada a tothom! A més, gràcies a la textura de la carabassa, la coca adquirirà una sucositat perfecta.

Estàs preparat/da? A cuinar!

 

INGREDIENTS

1 iogurt natural.

Farina (3 tasses de iogurt).

Sucre (1 tassa de iogurt).

3 ous.

300 g de carabassa.

30 g de gingebre fresc.

1 sobre de llevat en pols (16 g).

Mantega o oli d’oliva, per a untar el motle.

 

ELABORACIÓ

  1. El primer que hem de fer és ficar la carabassa en un plat tallada a trossos no molt grans, tapar-la amb una tapa o paper film i ficar-la al microones 3 minuts, aproximadament.
  2. Perquè la polpa quede tendra, trau la carabassa del microones i, amb cura de no cremar-te, separa la polpa de la pell. Després, torna a ficar-la al microones durant 5-6 minuts.
  3. Una vegada estiga feta, esclafa-la amb una forqueta i deixa-la reposar a un costat.
  4. En un bol, fica el sucre i els ous i bat enèrgicament. Després afegeix el iogurt i l’oli, i segueix batent fins que quede una mescla homogènia.
  5. Ratlla un poc de pell de llima i afegeix-la a la mescla. Després, incorpora el llevat i la farina i acaba de barrejar-ho tot bé.
  6. Pela el gingebre, ratlla’l i incorpora’l a la carabassa reservada.
  7. Unta el motle amb oli d’oliva o mantega, per tal que no s’hi adherisca res, i incorpora la massa.
  8. Amb el forn escalfat prèviament a 180ºC, col·loca la safata a mitja altura i mantingues la temperatura. Deixa la coca al forn durant 25 minuts, aproximadament. Per saber si està feta, punxa-la amb un escuradents i, si ix net, ja la pots treure.
  9. Per últim, deixa-la reposar uns 10-15 minuts.

 

I ja està! Ja tens una deliciosa coca de carabassa perfecta per a un desdejuni o berenar. Si prefereixes una opció més saludable, sempre pots substituir alguns dels ingredients com la farina de forment per farina d’espelta, avena o qualsevol altre cereal integral.

Bon profit!

Compatir aquesta notícia