Són molts els dolços que s’elaboren en Setmana Santa i tots estan tan rics que és difícil dir que no a algun. Per això, hui vos deixem una recepta per a fer una mona de pasqua saludable. Segueix estos passos!
Ingredients
- Farina de blat integral
- Rent seca
- Llet
- Clares d’ou
- Dàtil
- Aigua
- Sal
- Estèvia
- Oli d’oliva
- Ratlladura de taronja i de llima
- Ous cuits
Passos
- El primer pas és ficar els dàtils en aigua durant almenys una hora. Quan la pell dels dàtils comence a eixir-se, batre’ls per a després utilitzar-los per a endolcir la mona de pasqua.
- En un bol, mesclar farina integral de blat, sal, estèvia en pols, rent seca i ratlladures de llima i taronja.
- Una vegada mesclats tots estos ingredients, afegim els dàtils batuts, clares d’ou, oli d’oliva i un poc de llet.
- Pastar esta massa durant 10 o 15 minuts i formar un panellet. Una vegada realitzat este pas, deixar-ho en un recipient tapat aproximadament dues hores.
- Passat este temps, tallar xicotetes porcions i donar forma de mona de pasqua.
- El següent pas serà pinzellar cada una d’elles amb ou batut i llet.
- Com sabeu, enmig de cada mona, s’ha de col·locar un ou cuit.
- Finalment, ficar-ho en el forn precalfat, a una temperatura de 180 graus, durant 20 minuts.
Una recepta rica i saludable per a equilibrar tots els dolços que es consumeixen en Setmana Santa.