Dolços tradicionals: rotllets d’anís

Existeixen centenars de dolços, però n’hi ha alguns que destaquen no sols pel seu gust, sinó també per la seua història i la seua capacitat de despertar records de la infància. Els rotllets d’anís són un dolç molt tradicional, amb el seu gust distintiu i la seua textura cruixent, este dolç conquista paladars de moltes generacions.

Orígens i tradició

Este dolç típic valencià és molt nadalenc, però si alguna cosa tenen de bo els dolços casolans és que pots fer-los en qualsevol època de l’any, sent este el cas.

Els rotllets d’anís són una d’estes receptes que passen generació rere generació, un dolç d’ingredients humils que alegren molts berenars i celebracions populars a València.

Ingredients

  • 1 got d’oli d’oliva
  • 1 got d’anís
  • 1 got de sucre (1/2 per a la massa i 1/2 per a decorar)
  • Farina

Instruccions

Segueix pas a pas les següents instruccions i sorprén amb este postre en la pròxima reunió.

  1. Posa l’oli d’oliva, l’anís i 1/2 got de sucre en un recipient fondo i remou, ves afegint farina a poc a poc fins a formar una massa manejable amb les mans.
  2. Amb la massa, fes tires llargues primes i dona’ls forma de rosca petita enrotllant-les.
  3. Col·loca sucre sobre un plat i submergeix un dels costats dels rotllets en este. Fica’ls en una safata del forn.
  4. Preescalfa el forn a 220º, quan la safata ja estiga plena, posa els rotllets al forn durant 10 minuts.

Submergeix-te en la tradició amb esta exquisida recepta de rotllets d’anís i crea moments inoblidables junts als teus éssers estimats!

Compatir aquesta notícia