El #GastroMerca de Mercasa amb els productes de Mercavalència i el Restaurant La Sequieta

Ja fa un temps compartirem a les notres xarxes el video de Mercasa amb el xef Sebastian Romero de Restaurante La Sequieta.  d’Alaquàs, per al #GastroMerca, on va crear un autèntic plaer culinari amb els productes de la nostra terra, de Mercavalència:

Ingredients

  • Per a les sardines:4 sardines fresques grans
    Aigua freda, sal i vinagre de poma
    Per a la fruita i verdura de temporada:
    Una nectarina, un paraguaià, una ceba tendra, mig tomàquet i mig pimentó roig
  • Per al gaspatxo de cireres:500 gr de cireres
    ½ dent d’all
    15 gr vinagre de poma
    45 gr d’oli d’oliva verge extra
    80 gr de molla de pa de poble
    400 ml d’aigua mineral freda
  • Per al caviar de vi Boval:
    200 ml de vi negre varietat Boval
    2 gr agar-agar
    Un poc de sucre
    Oli de llavors fred
    Altres: fulles d’alfàbrega i cirera natural

Preparació:

  • Sardines: rentar, desescamar les sardines. Fer filets i posar en aigua amb gel, sal i vinagre de poma durant dues hores. Escórrer i tallar cada filet en tres. Reservar
  • Fruita: tallar la fruita i verdura en brunoise petita (daus quadrats petits) amanir amb vinagreta i reservar.
  • Gaspatxo: posar les cireres desossades i la resta d’ingredients en la batedora i fer un puré molt fi, colar i reservar.
  • Caviar de Boval: reduir el vi amb el sucre perquè perdi l’alcohol i l’acidesa, barrejar amb el agar-agar en frio amb batedora.
  • Portar a ebullició i amb l’ajuda d’una pipeta, tirar sobre l’oli fred, gota a gota.

Acabat i presentació:

  • Escalfar les sardines per la part de la pell, amb l’ajuda d’un bufador.
  • Posar en un plat profund, sobre les sardines un poc de fruita i verdura, i damunt el caviar de vi.
  • Servir el gaspatxo sobre les sardines. Acabar amb unes fulles d’alfàbrega i una cirera.

Una recepta innovadora que no oblida el sabor, la cultura i la textura mediterrània, que situa a les sardines del mediterrani com a protagonista, acompanyada per uns secundaris molt especials, una barreja de fruites i hortalisses de temporada.

 

El #GastroMerca ha estat una idea de Mercasa, per potenciar els productes de proximitat de cada Merca, i a més de difondre la cultura culinaria de cada regió. Si vols veure més videos i més receptes clica a l’enllaç  RECEPTES GASTROMERCA MERCASA

 

Compatir aquesta notícia