Èxit rotund de participació en la Primer Entrada de la Clòtxina de València

 

El barri més mariner de València, el del Cabanyal, ha sigut escenari d’una gran festa de la gastronomía, la Primera Entrada de la Clotxina amb motiu del 60 aniversari del seu Mercat Municipal. La festa es va iniciar a les 10:00 h del matí amb l’entrada a la plaça del mercat d’una clotxina gegant, obra d’Estudio Chuky, així com del 600 kilos de clòtxina que posteriorment començarien a preparar els cuiners de l’Associació Professional de Cuiners i Cuineres de la Comunitat Valenciana i Del Tros al Plat del Patronat Provincial de Turisme, que també realitzaren diversos shows cookings amb receptes especials a base de clotxina.

Les inmediacions del Mercat del Cabanyal es plenaren de gom a gom de clients del mercat que, amb un ticket de compra d’algun dels llocs del mercat, podien degustar una de les 4.000 racions que es prepararen per a l’ocasió. Foren cuinades amb l’oli oferit per la primera almassera ecològica de la Comunitat Valencia, Oli Oli Biodinàmic, oli guardonat com el Més Saludable del Món i que va conferir un magnífic sabor a les racions preparades. Fruites Alabau i Alls José Guerola aportaren les llimes, alls i llorer que completaren la cocció de les clotxines.

El regidor de Comerç i president de Mercavalència, Carlos Galiana; la primera tinent d’alcalde del ajuntament de València, Sandra Gómez; la regidora d’Agricultura, Consol Castillo i la diputada delegada de Turisme, Pilar Moncho, entre d’altres personalitats, no volgueren perdre’s esta festa de la gastronomía que va estar acompanyada per música de xaranga i va tindre com a colofó al disparada d’una traca de 643 metres, la distància que separa el Mercat del Cabanya i la Platja de la Malvarrosa.

Compatir aquesta notícia