Llegums a l’estiu sense cullera

L’estiu està molt prop, però açò no vol dir que hàgem d’oblidar els llegums. A pesar que sempre els hem relacionat amb receptes de cullera, hui et portem diverses receptes per a incorporar els llegums als teus plats d’estiu.

Propietats de les llegums

1. Afavoreixen la sensació de sacietat, ajudant a controlar el pes corporal. 

2. Agilitzen el trànsit intestinal, evitant algunes malalties digestives. 

3. Cooperen en la disminució del colesterol a través de diferents mecanismes, reduint el risc de patir malalties cardiovasculars. 

4. Tenen un baix índex glucèmic. Açò significa que l’energia s’allibera més lentament al cos, evitant pics de glucosa. 

5. Promouen un funcionament correcte del sistema nerviós.

Receptes amb llegums per a estiu

  • Crema freda de fesols i carlotes

Col·loca els fesols, prèviament remullats en aigua freda unes 12 hores, en una olla i cou fins que estiguen tendres. A continuació, ofega en una olla els fesols junt amb la resta de les verdures trossejades aproximadament uns 2 minuts, i després inclou el caldo de pollastre. Tapa i bull de 10 a 15 minuts.

Passat el temps, salpebre. Bat amb la batedora i deixa que es refrede abans de col·locar-la en el frigorífic.

El següent pas és passar les tallades de pernil per la planxa o paella, de manera que queden cruixents. També, pots posar-li un ou dur ratllat i un fil d’oli d’oliva verge extra.

  • Ensalada de cigrons i espinacs

El primer pas és posar els cigrons en un colador per a passar-los per aigua freda. A continuació, tallar els espinacs en tires i picar les cebes.

En una paella amb un poc d’oli, potxar la ceba fins que comence a daurar-se, i, després, incorporar els espinacs i la sal.

Mentrestant, pots anar preparant la vinagreta amb sal, pebre roig, oli d’oliva i vinagre. En un bol, mesclar tots els ingredients amb la vinagreta.

  • Picades de llentilles amb arròs

Vos deixem ací esta rica, diferent i saludable recepta.

  • Patés vegetals

Gràcies a què els llegums són tendres per dins, podem fer patés o cremes a casa. Com segurament sabreu, l’hummus és el més conegut.

  • Hamburgueses vegetarianes

Una altra opció són les hamburgueses vegetarianes, que compten amb infinites versions. Es poden fer amb cigrons i arròs o amb fesols i arròs.

Es potxen ceballot i all picat, i una vegada freds, es trituren mentres s’afegeixen espècies i herbes aromàtiques al gust, a més d’un poc de salsa de tomaca i arròs blanc cuit.

Quan estiga tot bé lligat, s’incorporen els cigrons o fesols junt amb pa ratllat. S’han de triturar un poc abans, encara que no molt, de manera que agafe cos. Després de 30 minuts en el frigorífic, la massa estarà llesta per a fer les formes, fregir i disfrutar.

Compatir aquesta notícia