Papaia: receptes originals per a introduir esta fruita en la nostra dieta diària

La papaia és una de les fruites tropicals amb un aroma, sabor i textura més inconfusibles. Llevat això, en el dia a dia ens falten idees per menjar-la, a banda de com a fruita entre hores o després dels menjars.  Per això hui portem receptes originals per introduir esta fruita en la nostra dieta diària. 

Propietats de la papaia

Per cada 100 grams té:

  • Calories: 39 kcal
  • Grasses totals: 0.14 g
  • Sodi: 3 mg
  • Carbohidrats: 9.81 g
  • Fibra: 1.8 g
  • Sucres: 5.9 g
  • Proteïnes: 0.61 g

Receptes amb papaia

Brioixos de pa amb melmelada de papaia i formatge crema

Estos broixets són ideals per al desdejuni o per al berenar. La melmelada de papaia es pot fer a casa i pots canviar el formatge crema per mantega o margarina. 

Poke de mango i papaia amb arròs de coco

  1. Coure l’arròs. Ficar alhora la llet de coco, el sucre i la sal en una casserola i coure a foc lent, removent de tant en tant, fins que el sucre s’haja dissolt del tot.
  2. Quan l’arròs estiga acabat de coure i encara estiga calent, afegir dos terços de la mescla anterior, remoure amb suavitat i servir-ho en quatre bols mitjans. 
  3. Afegir un poc de suc i de ratlladura de les llimes en cada bol 
  4. Incorporar dos daus de papaia i mango sobre l’arròs i servir junt al terç de la mescla de llet de coco que s’havia reservat. 
  5. Per últim, es pot afegir coco deshidratat torrat i unes llavors de sèsam negre. 

Broquetes tropicals de llagostí i papaia

  1. Pelar els llagostins llevant el cap i deixant la cua.
  2. Llevar el tall i les llavors al vitet i picar-lo.
  3. Pelar la papaia, partir-la per la meitat i llevar les llavors. Tallar-la en daus de  2 cm i ficar-los en un bol.
  4. Empolvorar amb la meitat del vitet picat, afegir suc de llima i mesclar bé perquè s’impregnen tots els daus de la papaia.
  5. Llavar les llimes i tallar-les en octaus.
  6. Clavar-ho tot en la broqueta, alternant els trossos de llima, els llagostins i els daus de papaia, salpebrar amb sal i cuinar en una planxa o en una paella gran a foc viu amb oli durant una hora per cada costat. 
  7. Llavar i assecar les fulles d’encisam.
  8. Servir.

Batut de mango, papaia i coco

  1. Pelar la fruita i llevar les llavors a les llimes.
  2. Ficar la fruita amb la llet de coco, l’aigua i el sucre
  3. Batre a la velocitat 6-7 durant un minut.
  4. Afegir el gel i batre 30 segons a la velocitat 6 per a granissar.

Coneix més curiositats sobre la papaia

Compatir aquesta notícia