La papaia és una de les fruites tropicals amb un aroma, sabor i textura més inconfusibles. Llevat això, en el dia a dia ens falten idees per menjar-la, a banda de com a fruita entre hores o després dels menjars. Per això hui portem receptes originals per introduir esta fruita en la nostra dieta diària.
Propietats de la papaia
Per cada 100 grams té:
- Calories: 39 kcal
- Grasses totals: 0.14 g
- Sodi: 3 mg
- Carbohidrats: 9.81 g
- Fibra: 1.8 g
- Sucres: 5.9 g
- Proteïnes: 0.61 g
Receptes amb papaia
Brioixos de pa amb melmelada de papaia i formatge crema
Estos broixets són ideals per al desdejuni o per al berenar. La melmelada de papaia es pot fer a casa i pots canviar el formatge crema per mantega o margarina.
Poke de mango i papaia amb arròs de coco
- Coure l’arròs. Ficar alhora la llet de coco, el sucre i la sal en una casserola i coure a foc lent, removent de tant en tant, fins que el sucre s’haja dissolt del tot.
- Quan l’arròs estiga acabat de coure i encara estiga calent, afegir dos terços de la mescla anterior, remoure amb suavitat i servir-ho en quatre bols mitjans.
- Afegir un poc de suc i de ratlladura de les llimes en cada bol
- Incorporar dos daus de papaia i mango sobre l’arròs i servir junt al terç de la mescla de llet de coco que s’havia reservat.
- Per últim, es pot afegir coco deshidratat torrat i unes llavors de sèsam negre.
Broquetes tropicals de llagostí i papaia
- Pelar els llagostins llevant el cap i deixant la cua.
- Llevar el tall i les llavors al vitet i picar-lo.
- Pelar la papaia, partir-la per la meitat i llevar les llavors. Tallar-la en daus de 2 cm i ficar-los en un bol.
- Empolvorar amb la meitat del vitet picat, afegir suc de llima i mesclar bé perquè s’impregnen tots els daus de la papaia.
- Llavar les llimes i tallar-les en octaus.
- Clavar-ho tot en la broqueta, alternant els trossos de llima, els llagostins i els daus de papaia, salpebrar amb sal i cuinar en una planxa o en una paella gran a foc viu amb oli durant una hora per cada costat.
- Llavar i assecar les fulles d’encisam.
- Servir.
Batut de mango, papaia i coco
- Pelar la fruita i llevar les llavors a les llimes.
- Ficar la fruita amb la llet de coco, l’aigua i el sucre
- Batre a la velocitat 6-7 durant un minut.
- Afegir el gel i batre 30 segons a la velocitat 6 per a granissar.
Coneix més curiositats sobre la papaia