El pastís de carlota és, sense dubte, un dels més populars. Si tens un aniversari o una celebració a la vista i vols traure els teus dots de rebosteria et proposem preparar un pastís de carlota saludable per a deixar a tots els teus convidats amb la boca oberta.
La recepta de la carrot cake és molt senzilla i no porta molt de temps per a l’acabat tan deliciós que aconsegueixes. La seua textura es tan suau que es desfà a la boca i combina perfectament amb el cruixent de les nous.
Ingredients
Farina d’avena.
Oli de coco.
Ous.
Carlotes.
Dàtils.
Nous.
Llevat.
Canyella.
Per a la decoració necessitarem:
Formatge crema o iogurt natural 0%.
Edulcorant (opcional).
Preparació
- Posa els dàtils a remull dues hores abans perque s’ablanisquen. Després els triturem fins que es facen puré.
- Escalfem el forn a 180 graus.
- Separem el rovell de la clara de l’ou. La fiquem amb els dàtils en un recipient i mesclem.
- Incorporem l’oli de coco, la farina i el llevat i tornem a mesclar.
- Agafem les clares, les batem a punt de neu i les incorporem a la mescla.
- Pelem i triturem la carlota.
- Afegim la carlota, la canyella i les nous i mesclem bé.
- Aboquem tot en un motle i ho cuinem al forn durant 45 minuts, aproximadament. Comprovem que estiga cuinat clavant un ganivet, quan isca sec està fet.
- Deixem que es refrede i tallem per la meitat.
- En un recipient posem: el formatge o iogurt, oli de coco i edulcorant i batem bé.
- Posem la meitat de la crema entre les plaques de bescuit i la resta l’emprem per a cobrir-lo.
- Decorem amb unes nous, i a disfrutar!