Mercavalència participa al ‘Disco Sopa’, un esdeveniment contra el desaprofitament alimentari

Mercavalència participa al ‘Disco Sopa’, un esdeveniment contra el desaprofitament alimentari

El passat dissabte, 17 d’octubre, el centre d’innovació Las Naves, amb la col·laboració de Mercavalència, va organitzar la ‘Disco Sopa’ per tal de conscienciar a la població sobre el desaprofitament alimentari.

Segons un estudi realitzat per l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), un terç dels aliments produïts per al consum humà en el món es perd. Això implica que, cada any, 1,3 milions de tones d’aliments perfectament comestibles no es mengen. Una part important d’ells es rebutgen simplement per irregularitats estètiques.

L’esdeveniment va començar, a les 11 del matí, amb una xarrada en la qual intervingueren diferents experts de l’agroalimentació i on també participaren Issa Badji i José Marí Martí Ballester, agricultors de la Tira de Comptar, que mostraren alguns dels productes considerats “lletjos”.

Després de les xarrades, la Disco Sopa continuà amb el xou musical de ‘Miguelitos’, seguit d’un concert de ‘Colectivo da Silva’.  L’esdeveniment culminà amb la degustació de plats elaborats pel xef Miguel Gómez, cuinats amb productes de Mercavalència.

El regidor d’Innovació, Gestió del Coneixement i Comerç, Carlos Galiana, destacava que “si els països que malgasten més aliments deixaren de fer-ho, es podria alimentar a persones d’altres països que no tenen suficients mitjans. A més, aquesta situació impacta també directament en la sostenibilitat dels sistemes alimentaris. Redueix la disponibilitat local de menjar, genera pèrdues d’ingressos per a productors i augmenta els preus per als consumidors. Sense oblidar com afecten el medi ambient per la utilització no sostenible dels recursos naturals”.

 

Compatir aquesta notícia