L’estiu és el millor moment per a disfrutar d’una fruita tan refrescant com el meló d’alger. Però, no vos limiteu a prendre-la simplement com a postres. Hi ha molts altres plats i preparacions per a poder aprofitar-la al màxim. Per això, hui en MercaValència vos donem cinc idees de receptes amb meló d’alger.
- Gaspatxo de meló d’alger
Per a fer gaspatxo de meló d’alger necessitarem: meló d’alger, tomaques madures, un pimentó verd, una dent d’all, pa dur, aigua, sal, vinagre de mòdena i oli d’oliva.
El primer pas és llavar bé les tomaques i el pimentó. Seguidament, tallar-los en trossos regulars i col·locar-los en el got d’una batedora elèctrica.
A continuació, pelar la dent d’all, tallar-ho per la mitat i agregar-ho al got de la batedora, on triturem tots estos ingredients fins a obtindre una massa homogènia.
El següent pas és tallar el pa en trossos regulars i col·locar-los en un bol amb aigua freda fins que s’haja reblanit, aproximadament 10 minuts. Escorrem el pa de l’aigua i l’introduïm en el got de la batedora junt amb el meló d’alger neta de llavors trossejades i el vinagre.
A continuació, triturem i provem el punt i assaonem al gust. Agreguem l’oli d’oliva verge extra i triturem a màxima potència durant uns cinc minuts.
Quan estiga al teu gust, introduir el gaspatxo en la nevera i deixar que es refrede ben abans de servir-lo.
- Ensalada de meló d’alger i formatge feta
Una altra de les receptes amb meló d’alger és l’ensalada d’esta fruita amb formatge feta.
Per a fer esta recepta cal tallar el meló d’alger en quadradets. Així com tallar el ceballot, el formatge feta i les tomaques cherry.
En un bol, mesclar tots els ingredients i afegir-li, per exemple, olives negres, orenga i fulls de menta. A continuació, assaonar al gust.
- Sorbet de meló d’alger
Per a esta recepta cal tirar l’aigua i el sucre en un cas i deixar que comence a bullir.
Mentrestant, pots anar triturant el meló d’alger, junt amb el suc de llima i sal. Una vegada elaborat el puré, ja podem mesclar-ho amb l’almívar.
Passem estos ingredients a un recipient que servisca per al congelador i congelem durant unes hores, removent de tant en tant, fins que tinga la textura adequada.
- Broquetes de meló d’alger amb pesto
Una recepta ràpida, saludable i rica. Només has de seguir estos passos:
- Col·loca una llesca de formatge sobre els poals de meló d’alger i subjecta amb furgadents.
- Liqua alfàbega, anou, oli d’oliva, parmesà i reserva.
- Acaba les broquetes amb el pesto i ametles.
- Gelat de meló d’alger
Acabem amb esta recepta per a picar entre hores.
- Primer triturem la polpa del meló d’alger, fiquem en els motles per a gelats i omplim 2/3 del motle. Congelem durant almenys dos hores.
- Després, afegim el iogurt grec, al qual podem afegir si volem algun tipus d’endolcixen-te, com eritritol, sirope d’agave o semblant. Congelem novament.